Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej ryby, sera i cebuli.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 40 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
margaryna 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej ryby, sera i cebuli.

Makrelę dokładnie oczyścić z ości, usunąć skórę a mięso rozdrobnić widelcem. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ser twarogowy przemielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Do miski włożyć margarynę, dodać przemielony ser i dokładnie utrzeć. Następnie do sera dodać posiekaną cebulę, śmietanę i mięso z ryby. Wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.08.2013 11:24
fajna na kolację
IlonaAlbertos 11.02.2013 23:05
Idealna pasta na kanapki.
Iwusia 29.04.2012 22:06
smakowicie się zapowiada
Wafelek2601 27.04.2012 12:04
musi być pyszna, z chęcią zrobię na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak