Pasta z wędzonej makreli z jajkami

Pasta z wędzonej makreli z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    40 dag
  • jajka

    5-6 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
  • szczypiorek usiekany

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli z jajkami foto
Z makreli usunąć skórę a mięso dokładnie oczyścić z ości. Włożyć do miski, rozdrobnić widelcem.
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli z jajkami foto
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić w poprzek na połowy, wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce. Połączyć z mięsem z ryby, dodać żółty ser, szczypiorek, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli z jajkami foto
Pastą można nadziewać pozostałe białka z jajek lub podawać jako dodatek do pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

12.11.2013 13:16
robię podobnie i jest naprawdę fantastyczna :)

JOANNA16

12.10.2013 12:47
mmm lubię takie pasty

mela25

01.10.2013 10:16
bardzo dobre

romanrafal

28.09.2013 17:35
bardzo dobra,polecam

migotka28

26.09.2013 16:35
bardzo lubię takie pasty

ONY_za_kare

24.09.2013 14:30
przepyszna pasta

Kamil

23.09.2013 18:19
moja dziewczyna oszaleje jak to zobaczy :)

Alex_M

23.09.2013 09:17
uwielbiam taką pastę :)

Lis

23.09.2013 03:21
Lubię takie pasty:)

gosia561

22.09.2013 19:04
dobra na śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat