Pasta z wędzonej makreli z jajkami

Pasta z wędzonej makreli z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    40 dag
  • jajko

    5-6 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
  • szczypiorek usiekany

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli z jajkami foto
Z makreli usunąć skórę a mięso dokładnie oczyścić z ości. Włożyć do miski, rozdrobnić widelcem.
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli z jajkami foto
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić w poprzek na połowy, wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce. Połączyć z mięsem z ryby, dodać żółty ser, szczypiorek, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli z jajkami foto
Pastą można nadziewać pozostałe białka z jajek lub podawać jako dodatek do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.11.2013 13:16
robię podobnie i jest naprawdę fantastyczna :)
JOANNA16 12.10.2013 12:47
mmm lubię takie pasty
mela25 01.10.2013 10:16
bardzo dobre
romanrafal 28.09.2013 17:35
bardzo dobra,polecam
migotka28 26.09.2013 16:35
bardzo lubię takie pasty
ONY_za_kare 24.09.2013 14:30
przepyszna pasta
Kamil 23.09.2013 18:19
moja dziewczyna oszaleje jak to zobaczy :)
Alex_M 23.09.2013 09:17
uwielbiam taką pastę :)
Lis 23.09.2013 03:21
Lubię takie pasty:)
gosia561 22.09.2013 19:04
dobra na śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat