Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli w wersji lekko ostrej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzona makrela 200 gram
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
marynowana papryczka chilli 2 sztuki
majonez 1 łyżka
musztarda dijon 1 łyżka
sól
pieprz
ogórek konserwowy Smak
szczypior
szalotka 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli w wersji lekko ostrej

Gotujemy jajko na miękko. Szalotkę i papryczkę chilli kroimy w drobną kostkę. Siekamy natkę pietruszki.
Makrelę obieramy ze skóry i ości, delikatnie zgniatamy. Dodajemy jajko (wlewamy żółtko, białko kroimy w drobną kosteczkę), cebulę, papryczkę chilli, majone oraz musztardę. Następnie delikatnie ugniatamy widelcem. Dodajemy do smaku pieprz i sól.

Do kanapek z pastą możemy dodać na wierzch pokrojonego w plasterki konserwowego ogórka i szczypiorek.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 23.07.2013 17:09
Świetna sprawa do kanapek;)
jozefinach 12.06.2013 12:30
Uwielbiam pasty rybne domowej roboty.
Katarzyna59 12.06.2013 08:01
super przepis
iza0823 11.06.2013 21:28
pyszotka, uwielbiam wędzone ryby z ogórkiem kiszonym ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak