Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli sera białego i jajek

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1/2 szt
ser biały 100 g
jajko 2 szt
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
cebula 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli sera białego i jajek

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i rozdrabniamy widelcem. Makrelę obieramy z ości i dodajemy do jajek.
Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli sera białego i jajek foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do reszty skłądników
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli sera białego i jajek foto
3
Dodajemy również rozdrobniony ser biały. Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli sera białego i jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.09.2012 18:28
bardzo fajne
ziutula
ziutula 30.09.2012 17:18
lubię
Piotr-21 30.09.2012 16:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak