Ali

Pasta z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    2 sztuki
  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • majonez

    5 łyżek
  • koperek

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy w misce widelcem. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę i zostawiamy na sitku. Cebulę kroimy w kosteczkę i przelewamy wrzątkiem, pozostawiamy do odcieknięcia. Wszystko łączmy ze sobą dodając majonez, koperek oraz sól i pieprz do smaku.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 15.04.2015 17:49
smaczna z pieczywem
Wacław 09.01.2015 12:51
pyszna pasta do kanapek
adelajda 09.01.2015 12:37
Mi będzie smakowała
Iwusia 08.01.2015 23:38
lubię takie pasty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat