Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Łatwa do wykonania pasta z wędzonej makreli z jajkami na twardo, kiszonymi ogórkami i cebulką.

Idealna do kanapek. Na kruchym pieczywie smakuje wręcz obłędnie! 

Składniki:

wędzona makrela 2 sztuki
jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
majonez 5 łyżek
koperek 2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli:

  • pyszna pasta rybna
  • zdrowa i dietetyczna
  • łatwa w przygotowaniu - 15 minut i gotowe!
  • pomysł na śniadanie lub kolację (np. w piątek)
  • idealna do kanapek
  • danie wegetariańskie

Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy w misce widelcem. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę i zostawiamy na sitku. Cebulę kroimy w kosteczkę i przelewamy wrzątkiem, pozostawiamy do odcieknięcia.

Wszystko łączmy ze sobą dodając majonez, koperek oraz sól i pieprz do smaku.

Smacznego!

Pasta z makreli fantastycznie smakuje podana na kruchym, świeżym pieczywie. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.04.2015 17:49
smaczna z pieczywem
Wacław 09.01.2015 12:51
pyszna pasta do kanapek
adelajda 09.01.2015 12:37
Mi będzie smakowała
Iwusia 08.01.2015 23:38
lubię takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak