Pasta z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • cebulka

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • majonez

    2 czubate łyżki
  • koperek

    2-3 łyżki
  • musztarda

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo,zalewamy zimną wodą i studzimy.
Makrelę dokładnie oddzielamy od skóry i ości,drobimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski.

Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę,sparzamy i odstawiamy do wystudzenia.

Jajka obieramy ze skorupek,płuczemy i kroimy w drobną kostkę.

Ogórki kiszone również kroimy w drobną kosteczkę.

Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do makreli,dorzucamy majonez,koperek i dokładnie mieszamy np łyżką.Doprawiamy do smaku pieprzem.

Odstawiamy do lodówki na 10 min do schłodzenia.

Podajemy przyozdobione np.ogórkiem kiszonym,rzodkiewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 08.07.2014 08:21
bardzo dobra
Kikiriki 26.06.2014 18:19
uwielbiam!
adelajda 26.06.2014 16:11
lubie pasty :)
Zdzisław 26.06.2014 14:30
dla mnie to smaczna potrawa na talerzu
dodi 26.06.2014 11:37
my też taką robimy
Adam/ZUB3R 26.06.2014 11:17
smaczna pasta
Ola1young 26.06.2014 11:04
to smaki mojej babci
Triss 26.06.2014 10:15
lubię takie pasty.:)
Kuchenka 26.06.2014 09:39
super, lubię takie :)
alaaa 26.06.2014 09:36
prosta i pyszna , ładnie podałaś kanapki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat