Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
jogurt grecki 90 g
majonez 2 czubate łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
żółty ser 50 g
szczypiorek 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie obrać ze skóry i ości.
Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym maśle, przestudzić.
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli foto
3
Rybę przełożyć do miski blendera. Dodać do niej zeszkloną cebulę, jogurt, majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko mocno zmiksować.
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli foto
4
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4 - Pasta z wędzonej makreli foto
5
Szczypiorek posiekać. Ser i szczypiorek dodać do rybnej pasty.
Krok 5 - Pasta z wędzonej makreli foto
6
Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastą smarować kanapki.
Krok 6 - Pasta z wędzonej makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.04.2015 08:30
smaczna pasta
Kuchenka 17.04.2014 23:38
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak