Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Trzy ogórki kiszone kroimy drobno w kostkę.
Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli foto
2
Studzimy, obieramy ze skorupek kroimy w kostkę. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości. Dzielimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z ogórkami i jajkiem.
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli foto
3
Dodajemy majonez i musztardę, całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 23.02.2014 14:13
Bardzo lubię taką pastę:)
23.02.2014 13:16
Ja robię podobną, ale dodaję pokrojoną cebulę, ewentualnie szczypiorek, keczup. Pycha
jasiek 23.02.2014 11:03
doskonała na postne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak