Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego łososia z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 280 g
por (biała część) 1 sztuka
jajko 3 sztuki
majonez tradycyjny do smaku
sól do smaku
ser gouda 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego łososia z porem

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Łosoś najlepiej, jak już jest bez ości, rozdrobnić w palcach. Jajka i żółty ser potrzeć na tarce o grubych oczkach. Białą część pora pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez do smaku (ja miałam jakieś 2 łyżeczki), wymieszać i potem doprawić pieprzem i solą. Pasta jest pyszna na kanapkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 18.02.2013 02:37
doskonałe połączenie-łosoś i por
RenataZ-et 06.02.2013 23:05
Do tego chlebuś i mamy idealną kolację
jasiek 21.12.2012 23:53
dobra sprawa
Krzysztof15 21.12.2012 10:07
super
artur7 21.12.2012 09:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak