Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego łososia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 150 g
serek wiejski 150 g
Koperek suszony Prymat
musztarda 0,5 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego łososia

Łososia wyjąć z opakowania, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miseczki. Dodać sos koperkowo- musztardowy dołączony do opakowania. Jeśli kupiliście łososia bez takiego sosu wystarczy zwiększyć ilość musztardy i koperku dodać szczyptę cukru, 2 łyżki oleju i odrobinę soku z cytryny. Myślę, że efekt smakowy będzie podobny 
Do miseczki z łososiem dodać serek wiejski (jeśli jest dużo rzadkiej śmietanki warto ją odcedzić, ale zachować, być może będzie potrzebna) i dużo świeżo mielonego pieprzu. Dołożyć pół łyżeczki musztardy i zmiksować całość blenderem na gładką pastę (i tutaj wysiadł mi blender, więc posiekałam łososia nożem jak się dało, a całość wygniotłam widelcem). Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odłożonej wcześniej śmietanki lub majonezu.
Pastę przełożyć do szczelnego pojemniczka i schłodzić w lodówce. Podawać do pieczywa lub krakersów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.03.2014 11:45
lubię pastę :)
babajaga1969 03.07.2013 22:43
też tak lubię i robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak