Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz wędzony 150 g
jajko ugotowane na twardo 2 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
majonez 5 łyżek
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym


Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem.
Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki kiszone posiekałem, cebulę pokroiłem w drobniutko. W misce wymieszałem majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki ( najlepiej na całą noc ), aby składniki się dobrze „przegryzły”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak