Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzoną makrelą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
szczypiorek 0,5 pęczka
majonez 2-3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzoną makrelą

Wędzoną makrelę oczyszczamy z ości, lekko rozdrabniamy, ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy, wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę podajemy z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.01.2017 23:38
Smakowity pomysł
bogusia 82 25.01.2017 22:57
Dziękuję :)
Iwusia 25.01.2017 21:37
wspaniała ta pasta, uwielbiam takie
wwwiolka 25.01.2017 20:03
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak