Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z wątróbki (na bagietce, z rukolą i żurawiną)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

na pastę

wątróbka drobiowa 300 g
jabłko winne 1
cebula
ząbek czosnku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Kminek mielony Prymat szczypta
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

dodatkowo

rukola garsc
bagietka sztuka
konfitura żurawinowa 3 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku szczpta

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z wątróbki (na bagietce, z rukolą i żurawiną)

Wątróbkę oczyścić z niepotrzebnych elementów. Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Dodać wątróbkę, czosnek, sól i przyprawy. Jabłko obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Wrzucić do wątróbki i wszystko razem usmażyć. Przestudzić, dodać majonez i zmiksować blenderem na mus.
Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Ułożyć na niej rukolę, pastę i łyżeczkę żurawiny. Oprószyć pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 20.11.2015 22:15
takiej pasty jeszcze nie jadłam-:)
MAR3STA 20.11.2015 21:13
świetny pomysł na wątróbkę
Iwusia 20.11.2015 20:57
lubię wątróbkę, więc jak dla mnie bardzo fajny przepis
IZABELA29 20.11.2015 19:06
na pewno smaczna tylko ,że ja nie przepadam za smakiem wątróbki
Damiano
Damiano 20.11.2015 18:20
ekstra pasta
mirosława4 20.11.2015 18:11
zapowiada się smacznie
jasiek 20.11.2015 17:17
najlepsza przekąska
Megg 20.11.2015 16:27
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak