Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki drobiowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 dag
cebula czerwona
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
orzechy włoskie 1 posiekane
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki drobiowej

Cebulę obrać, pokroić w plastry. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Wątróbki starannie oczyścić. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać wątróbkę, zmniejszyć ogień, patelnię przykryć, wątróbkę dusić przez 10-15 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić pod przykryciem. Zmiksować, posolić do smaku, przyprawić pieprzem, w miarę potrzeby dodać niewielką ilość oliwy, wrzucić orzechy i posiekaną natkę, staranie połączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak