Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
smalec 2 łyżki
cebula 1 mała
śmietana 1 łyżka
ser żółty 1 plasterek do dekoracji
sól w uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
Wywar: z wątróbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki

Wątrobkę oczyszczamy myjemy i osuszamy. Smalec roztapiamy na patelni , krótko podsmażamy wątróbkę z cebulką następnie podlewamy wodą i dusimy 10 minut. Następnie wątróbkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa razem z cebulą stopniowo wlewając wywar z wątróbki . Następnię dodajemy śmietanę sól oraz pieprz do smaku. Mieszamy wszystko . Na posmarowaną kromkę chleba zwijamy ser żółty w rulonik i kroimy w cienie paski i kładziemy na kromce chleba posmarowanej pastą z wątróbki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak