Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 30 dkg
smalec 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 2 szt
natka pietruszki 5 łyżek
sól
pieprz
ser gouda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki

Wątróbkę opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym, kroimy w kawałki lub plasterki. następnie rozgrzewamy na patelni tłuszcz, na gorący kładziemy wątróbkę, mocno smażymy z dwóch stron, następnie podlewamy wodą ok 10 łyżek przykrywamy i dusimy ok 7 min. Cebulę obrać pokroić w talarki , dodajemy do wątróbki, wątróbkę odstawiamy do ostudzenia , przepuszczamy Jom przez maszynkę , tak zmielony krem połączyć z masłem, dodać starty ser żółty, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki , wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.06.2013 09:22
fajna pasta
Łukasz15 11.06.2013 09:20
Super do chlebka
Wafelek2601 05.06.2012 22:45
Smaczna pasta
SmacznaPyza 29.05.2012 20:02
"jom" przepuszczamy ?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak