Pasta z wątróbek z drobiu

Pasta z wątróbek z drobiu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    30 dkg
  • cebula

    15 dkg
  • olej

    4 łyżki
  • jajko

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju usmażyć wątróbki drobiowe. Smażyć nie za długo, tylko tak aby się wątróbki lekko ścięły. Następnie usmażyć na patelni posiekaną drobno cebulę. Wystudzone wątróbki drobno posiekać, połączyć z cebulą i ugotowanymi na twardo, posiekanymi jajkami. Masę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 04.08.2011 20:02
bardzo lubię wątróbkę, myślę że na chlebek doskonała
halinka1011 30.07.2011 09:51
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat