Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 350-400 g
szpinak baby 250 g
masło 1 kostka
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku

Kroki postępowania

1
Przebrać, umyć i osączyć szpinak.
Krok 1 - Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku foto
2
Wątróbki oczyścić z błon, umyć, osuszyć i przesmażyć na klarowanym maśle z dodatkiem oleju.
Krok 2 - Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku foto
3
Szpinak przesmażyć na osobnej patelni, posolić i lekko odparować.
Krok 3 - Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku foto
4
Lekko przestudzone wątróbki zmiksować ze szpinakiem, stopionym masłem i przyprawami do smaku.
Krok 4 - Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku foto
5
Pastę przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 5 - Pasta z wątróbek drobiowych i szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 03.09.2016 16:41
do wypróbowania zapisuję
Habibi 03.09.2016 09:26
Jak wiadomo sam szpinak nie ma jakiegoś dominującego smaku, a w połączeniu z wątróbką naprawdę smakuje "normalnie" i nie ma w nim nic dziwnego, poza kolorem ;)
Bernadeta1 02.09.2016 16:39
Nigdy nie robiłam takiego połączenia ale warto wypróbować smak
ilka01 02.09.2016 10:04
ciekawy pomysł
Habibi 02.09.2016 07:58
Tak, smakuje jak domowy pasztet z wątróbek :)
Android 01.09.2016 22:23
To taki pasztecik prawie.
w mojej kuchni 01.09.2016 20:34
Ciekawe połączenie smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak