Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z twarogu i zielonych oliwek do chleba

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 200 g chudy 0%
oliwki zielone Smak 30 sztuk
oliwa 3 łyżki extra virgine
ząbki czosnku 2
szczypiorek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z twarogu i zielonych oliwek do chleba

Twaróg chudy, oliwki i oliwę rozdrobnić w rozdrabniaczu.
Szczypiorek umyć i drobno pokroić. Do twarogu dodać szczypiorek, rozgnieciony czosnek i pieprz. Oliwki są słone więc soli nie trzeba dodawać. Dokładnie rozdrobnić wszystkie składniki na gładką masę.
Pasta idealna do chleba. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 04.01.2016 20:53
Oliwki i twaróg? Ciekawe- do spróbowania :-)
Alex_M 31.10.2014 13:56
jaka fajna pasta:)
Kejti 30.10.2014 22:18
Robię podobną,jest smaczna :-)
Grazyna0211 30.10.2014 19:43
świetna pasta
Kuchenka 30.10.2014 18:42
podoba mi się :)
nogawkuchni 30.10.2014 18:24
Bardzo ciekawa i z pewnością pyszna pasta,chętnie bym takiej spróbowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak