Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 2-3 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
szczypiorek wg uznania
koperek wg uznania
musztarda 2 łyżeczki
majonez 2-3 łyżki
twaróg 150 (półtłusty)
kapary 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Paprykę, szczypiorek, koperek i kapary siekamy drobniej. Do miseczki wkładamy twaróg i widelcem rozdrabniamy, dodajemy posiekane jajka, paprykę, kapary, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy tuńczyka - lubię widoczne kawałki, a nie chcę mieć papkowatej masy. Dodajemy także koperek, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ponownie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.01.2014 20:53
też bardzo lubię takie pasty:-)
ppaulina 29.08.2013 12:22
bardzo smakowita
Agnieszka_B 17.03.2013 00:12
Zapowiada się bardzo apetycznie :)
mufinka79 16.03.2013 15:47
Dziękuję bardzo za miłe komentarze :) Pasta jest przepyszna, więc polecam!
gosia56 16.03.2013 14:15
bardzo lubię takie pasty na chleb są pyszne
caralajna 16.03.2013 08:43
wysokobiałkowa, może smakować
Megg 15.03.2013 17:57
wygląda przepysznie!!!!!!
kasia-gotuje.pl 15.03.2013 17:21
Uwielbiam smarowidła do chleba, Twoje składa się z moich ulubionych składników, więc musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak