Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka z pomidorami i ziołami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
pomidory 2 szt.
szczypiorek 4 łyżeczki
cebula biała 1/2 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z pomidorami i ziołami

1. Tuńczyka odsączyć z sosu, ale nie do końca ( musi być lekko wilgotny ). Przełożyć do miseczki.
2. Pomidory pokroić w kosteczkę. Dodać do tuńczyka.
3. Szczypior i cebulę posiekać. Dodać do tuńczyka. Wymieszać.
4. Dodać sól, pieprz i zioła. Wymieszać. Przełożyć do małych pojemniczków/ salaterek/miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.05.2015 13:08
na pewno pyszna pasta
iskierka.ag 09.05.2015 12:26
Smakowita:)
malgosia2661 09.05.2015 12:22
Fajny przepis na tuńczyka.
Franciszek 09.05.2015 10:10
Pyszna pasta
Konczi 09.05.2015 08:59
Oj, idealna i przepyszna :-) Szkoda, że dzisiaj nie miałam takiej na śniadanko ...
dom-agi 09.05.2015 08:29
Idealna na śniadanie!
Kuchnia Marty 09.05.2015 07:35
Idealna pasta kanapkowo! Pyszna!
Łukasz15 08.05.2015 23:24
Apetyczna pasta
Kuchareczekjeden 08.05.2015 23:08
Fajna pasta
dollce 08.05.2015 23:04
uwielbiam takie pasty ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak