Pasta z tuńczyka z marchewką i zieloną pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • zielona pietruszka

    do smaku
  • ogórek kiszony

  • majonez

    kilka łyżek
  • tuńczyk kawałki w oleju

    3 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka w oleju przełożyć z puszek do niedużego naczynia, wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu. Dodać pokrojoną w drobną kostkę gotowaną marchewkę, posiekaną zieloną pietruszkę, oraz kiszonego ogórka. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym, oraz przyprawą do sałatek. Schłodzić w lodówce, podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat