Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka z dodatkiem kaparów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 4 szt
kukurydza w puszce 1/3 puszki
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
kapary 15 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z dodatkiem kaparów

Jaja na twardo obrać. Tuńczyka odcedzić z oleju. Wymieszać widelcem żółtka razem z tuńczykiem. Białka pokroić w drobną kostkę. Do żółtek i tuńczyka wlać dwie łyżki oliwy, dodać kukurydzę, kapary, posiekane białka i wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.01.2013 10:38
smaczne
Anna169Hosz 19.01.2013 16:45
Z kaparami jest bardziej "wyrazista" i bardziej pikantna:)
GOSIA18 19.01.2013 14:53
ciekawy pomysł, ja również z kaparami nie jadłam
Monika-twin 19.01.2013 07:01
Musi byc pyszna pasta. z kaparami jeszcze nie jadłam,spróbuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak