Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka, ogórka konserwowego i cebulki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ogórki konserwowe 4 sztuki
cebula 0,5 sztuki
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka, ogórka konserwowego i cebulki.

Tuńczyka z puszki odsączyć z zalewy, nieco rozdrobnić widelcem i przełożyć go do miseczki. Cebulkę (niezbyt dużej wielkości) obrać i w miarę drobno pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną cebulkę do tuńczyka. Ogórki pokroić w niezbyt dużą kosteczkę i dodać je do miseczki z tuńczykiem i cebulką. Do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać majonez oraz szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszać. Do pasty nie dodawałam już soli, z przypraw użyłam tylko pieprzu, tuńczyk jest jak dla mnie odpowiednio słony, więc wedle mojego smaku już nie było potrzeby, by więcej pastę dosalać, bo owy tuńczyk, jak i pozostałe składniki zapewniły jej odpowiednio słony i wyrazisty smak, ale jak ktoś lubi bardziej słone jedzenie to może do pasty dodać szczyptę soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.01.2015 17:42
lubię takie sałatki
agnieszka214 09.01.2015 16:26
bardzo pyszne pasty
adelajda 09.01.2015 12:34
lubię pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak