Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka i jajek na kolację

5.0
(225)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na pastę z tuńczyka to idealny dodatek do kanapki. Świetnie smakuje także z ciepłą grzanką lub grillowaną bagietką.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórki konserwowe 3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
musztarda dijon 1 łyżeczka
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka i jajek na kolację

Pasta na kolację? Dlaczego nie! Choć pasty kanapkowe kojarzą nam się głównie ze śniadaniem, to prawda jest taka, że można je serwować na dowolny posiłek. Najlepiej smakują podawane z ciepłym pieczywem, ale można je też podać jako przekąski np. na krakersach.

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i siekamy.

Ogórki i cebulę kroimy w drobna kostkę.

Tuńczyka odsączamy.

Wszystkie składniki dodajemy do miski, dodajemy musztardę i majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

* Rozprowadzamy pastę na chlebie posmarowanym masłem.

 

Pasta do kanapki z tuńczyka to tylko jedna z pysznych propozycji na rodzinną kolację. Jeśli jednak nie macie dziś ochoty na tuńczyka, to co powiecie na inne pasty kanapkowe? Sprawdźcie najlepsze INSPIRACJE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 31.07.2013 19:01
pyszna rybka
Monika-twin 31.07.2013 11:01
super sprawa
Mniam 31.07.2013 09:35
Lubię taką pastę.
gosia47-47 31.07.2013 09:22
na pewno bardzo fajnie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak