Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    3 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • majonez

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i siekamy.

Ogórki i cebulę kroimy w drobna kostkę.

Tuńczyka odsączamy.

Wszystkie składniki dodajemy do miski, dodajemy musztardę i majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

* Rozprowadzamy pastę na chlebie posmarowanym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 31.07.2013 19:01
pyszna rybka
Monika-twin 31.07.2013 11:01
super sprawa
Mniam 31.07.2013 09:35
Lubię taką pastę.
gosia47-47 31.07.2013 09:22
na pewno bardzo fajnie smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat