Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szczypiorek
śmietana 18 proc 2-3 łyzki
sól do smaku
pieprz
ketchup pikantny 2-3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Ser przekładamy do talerza lub miseczki. Rozgniatamy widelcem. odlewamy zalewę i tuńczyka dodajemy do sera, mieszamy.
Krok 1 - Pasta z tuńczyka foto
2
szczypiorek pokroić dodać do sera, dodac sól pieprz i wymieszać do połączenia.
Krok 2 - Pasta z tuńczyka foto
3
Dodac smietanę, tyle aby utworzyla się ,,plastyczna'' masa bez grudek.
Krok 3 - Pasta z tuńczyka foto
4
na końcu dodac ketchup i wymieszacdo połączenia skladników.
Krok 4 - Pasta z tuńczyka foto
5
Podawać na świeżym pieczywie z plasterkami pomidora posypane szczypiorkiem..

Mniam.
Smacznego :)
Krok 5 - Pasta z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.04.2016 09:41
dobre śniadanko
Ola1young 25.04.2016 19:38
pyszna do bułeczki z masełkiem:)
Bernadeta1 25.04.2016 18:45
pyszna kanapka z taką pastą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak