Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i mniemy widelcem (najlepiej gdy jest jeszcze ciepła). Gdy ostygnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Pasta jest dobra na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 16.11.2013 12:51
Wiem że nie wygląda zachęcająco ale w smaku jest ok.
SmacznaPyza 14.11.2013 19:44
wygląda koszmarnie, ale nie widzę też informacji jaka soczewica i mam pytanie po co solić wodę do gotowania ? strączkowe dużo lepiej się gotują bez soli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak