Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z sera, jajek i pora. Idealna na kanapki.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 2 łyżki posiekanego około 20 g
ser żółty około 45 g np. Edamski
jajko 2 sztuki
majonez 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z sera, jajek i pora. Idealna na kanapki.

Jajka gotujemy na twardo.
Pora przekrawamy wzdłuż na 4 części, następnie całość cieniutko kroimy. Wrzucamy do miski i solimy (po wierzchu, nie za mocno). Odstawiamy miskę na około 5 minut (,jeśli por jest bardzo ostry w smaku to na dłużej).
Do pora ścieramy (na tarce na drobnych oczkach) żółty ser. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jajka i 2 łyżki majonezu.
Całość dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty. Próbujemy i dodajemy odpowiednią ilość soli.
Podajemy z ulubionym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak