Pasta z sera feta i zielonych oliwek.

Pasta z sera feta i zielonych oliwek.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    25 dag
  • oliwki zielone

    10 sztuk
  • oliwa

    1 łyżka
  • zioła prowansalskie

    według uznania
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Oliwki dokładnie osączamy z zalewy. Czosnek obieramy.
2. Do miski przekładamy ser feta,dodajemy oliwki i ząbek czosnku ,następnie blenderem miksujemy na gładką masę.Dodajemy oliwę,pieprz i zioła prowansalskie i jeszcze chwilę blendujemy.Pasta powinna być gładka.
3. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Ja użyłam półtłustego sera feta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

25.06.2015 14:01
Dziękuję i polecam:)

brioszka

25.06.2015 11:03
muszę wypróbować, uwielbiam oliwki i fetę :)

gusia1000

24.06.2015 22:40
Dobra pasta.

Łukasz15

24.06.2015 22:16
Fajna pasta

norweska20

24.06.2015 20:19
chętnie bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat