Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z sarydnek z papryką, oliwkami, ogórkiem i suszonymi pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sardynki z puszki 1 puszka 100g
papryka czerwona 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
suszone pomidory 3 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
musztarda 1 łyżka miodowa
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
oliwki zielone 5 szt z anchois
ogórek konserwowy 1 szt pikantny chilli
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z sarydnek z papryką, oliwkami, ogórkiem i suszonymi pomidorami

Prosta pasta do kanapek.
Sardynki ja z każdej wyciągam kregosłup bo nie lubię tych chrząstek.
Wszystkie pozostałe składniki pokroić na średnie kawałki, tak by dało się je lepiej zmiksować.
Następnie wszystko wkładamy do siekacza i robimy pastę, na koniec dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, pieprz i znów miksujemy.

Idealna na drugi dzień kiedy smaki się połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 16.11.2014 11:29
jaka pyszna pasta mniam
Edith85 15.11.2014 19:18
bardzo smaczna pasta, uwielbiam sardynki :)
Kuchenka 15.11.2014 17:49
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak