Pasta z rzeżuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzeżucha

    2 garści
  • słonecznik łuskany

    1 garść
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzeżuchę wysiewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po około 10 dniach jest gotowa do użytku. Ścinamy około dwie garści. Dodajemy do pojemnika. Kolejno dodajemy garść słonecznika, oliwę z oliwek oraz obrany ząbek czosnku. Blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
majlena5 17.04.2015 11:11
śliczna taka wiosenna, ja zawsze robie z pomidorami ale tą koniecznie muszę wypróbować
kloruś 17.04.2015 10:23
chętnie bym się poczęstowała! Pycha!
Wacław 17.04.2015 10:19
smaki mojej zony
Motorek 17.04.2015 09:26
fajny przepis
RenataZ-et 17.04.2015 08:39
super jest ta pasta
Ola1984 17.04.2015 07:03
Fajny pomysł na wykorzystanie rzeżuchy.
justynkag 16.04.2015 23:51
no ciekawe, ciekawe. Spróbuję, jeszcze nie jadłam pasty z rzeżuchy
norweska20 16.04.2015 23:12
super pomysł :)
joanna43 16.04.2015 22:02
prawda, że proste?
mami93 16.04.2015 21:20
super pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat