Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z rukoli i rzodkiewek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 12 dag
rukola 2-3 garści
rzodkiewki 5 sztuk
śmietana gęsta 1,5 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z rukoli i rzodkiewek

Ser bały, umytą i osuszoną rukolę, rzodkiewki, śmietanę wrzucić do blendera. Wszystko dokładnie zmiksować (najpierw na wolnych obrotach, kolejno na szybszych) do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć do salaterki i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Podawać do pieczywa, wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.12.2014 17:17
podoba mi się
SylwiaMagdaSabin 03.12.2014 23:12
Pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak