Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spagetti 400 gram
olej 50 ml
oszeszki pinii 2 łyżki
bazylia świeża
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
parmezan 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pinii

Listki bazylii umyć, osuszyć i dokładnie rozetrzeć razem z posiekanymi orzeszkami pinii oraz zmieżdzonym czosnkiem na papkę.
Ser zetrzeć na drobnej tarce, połowę dodawać do sosu na przemian z olejem, nie przerywając ucierania. Doprawić do smaku solą.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem i posypać parmezanem. Udekorować bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak