Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z piklinga

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Tym razem pikling, czyli śledź wędzony razem z wnętrznościami. W zasadzie przepis na tę rybę pochodzi z kuchni niemieckiej, jednak największa „produkcja” jest w państwach przyściennych. Głównie w Polsce, Holandii, UK, Norwegii…Ryba wędzona na ciepło w temperaturze powyżej 40°C.

Składniki:

Składniki:

pikling 1 sztuka
jaja 2 sztuki
pasta z zielonych oliwek 2 łyżki
majonez 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z piklinga

Rybę „obieramy” ze skóry i usuwamy ości. Jajka gotujemy na twardo.

Rybę oraz jajka mielimy na najmniejszych oczkach. Całość łączymy z pastą oliwkową i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak