Pasta z piklinga

Pasta z piklinga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Pikling. Śledź wędzony w całości na gorąco w temperaturze 40 stopni.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pikling

    2 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
  • ser biały

    125 gramów
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda rosyjska

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowałem na twardo. Obrałem, pokroiłem na drobno. Ser rozdrobniłem widelcem. Piklinga po obcięciu głowy, obraniu ze skóry, oddzieleniu kręgosłupa i wnętrzności rozdrobniłem (usuwamy maksymalnie dużo ości). Wszystkie składniki połączyłem, dodałem pozostałe składniki pasty, pastę pomidorową, majonez, musztardę sól i pieprz. Całość delikatnie zblendowałem.
Pasta z piklinga to fajna przekąska do bagietki, kromki chleba, dowolnego ulubionego pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat