Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonych żeberek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gouda 50 g
majonezu 2 łyżki
sól
pieprz
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonych żeberek

Kroki postępowania

1
Żeberka obrać z mięsa, pokroić je na mniejsze kawałki, wsypać do miski.
Krok 1 - Pasta z pieczonych żeberek foto
2
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać wraz z majonezem do mięsa.
Krok 2 - Pasta z pieczonych żeberek foto
3
Zmiksować blenderem na gładką pastę. Dodać sól i pieprz, wymieszać.

Pastę przełożyć do szczelnie zamykanego pudełeczka i odstawić do przegryzienia się smaków na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Pasta z pieczonych żeberek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 12.03.2014 07:20
nie jadłem jeszcze takiej
Klausia 28.02.2014 13:42
oryginalny pomysł :D
Wafelek2601 31.12.2013 04:10
Świetna pasta do pieczywa
RenataZ-et 28.09.2013 22:12
podoba mi się
Ewelina38 06.06.2013 09:18
uwielbiam to mięsko i jak dla mnie pomysł z pastą jest rewelacyjny
Aannkaa82 20.05.2013 21:05
Fajny pomysł, tym bardziej że uwielbiam pieczone zeberka :)
ONY_za_kare 19.05.2013 22:52
z żeberek musi byc dobra
gosia56 19.05.2013 10:12
napewno pyszny taki dodatek do chleba;)
Poison1988 19.05.2013 09:19
mmmm aż ślinka kapie :)
msmors 18.05.2013 22:24
takiej pasty jeszcze nie jadłam
Magda24 18.05.2013 21:46
bardzo pomysłowa pasta
adelajda 18.05.2013 21:40
bardzo lubię pasty
babajaga1969 18.05.2013 21:34
na pewno bardzo aromatyczna z żeberek jest
Konczi 18.05.2013 21:33
musiała być bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak