Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonego selera

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
szczypiorek 0,5 pęczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonego selera

Bulwę selera obieramy i kroimy w dość małe kawałki.

Ząbki czosnku dodajemy do selera, skrapiamy olejem i wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy w 200 stopniach, aż warzywo będzie bardzo miękkie i miejscami przypieczone.

Selera z czosnkiem przekładamy do miski, blendujemy na gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.03.2017 08:55
ciekawy przepis
sezamek 28.02.2017 22:58
Jeszcze takiej nie jadłam, ciekawa :)
Renata9 28.02.2017 21:43
Fajna pasta do chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak