Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
ocet 0.5 l
miód 15 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z papryki

Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne, drobno pokroić i zagotować do miękkości z octem. Paprykę odcedzić, zmielić. Połączyć z miodem, dodać soli do smaku i znów zagotować. Gorącą pastę wyłożyć do słoików i za pasteryzować. Można dodać ostrej papryki w proszku jak ktoś lubi pikantnie. Świetna do kuchni indyjskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.09.2011 13:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak