Pasta z oliwek i czosnku do chleba

Pasta z oliwek i czosnku do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne

    100 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • szczypiorek usiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki posiekać blenderem lub rozdrabniaczem z czosnkiem, wymieszać z oliwą i szczypiorkiem.
Można doprawić solą i pieprzem. Nakładać na kromki chleba lub krakersy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

30.05.2012 16:40
Musi dobrze smakować.

Rafał10

27.05.2012 22:17
apetyczne

anemon

09.02.2012 11:19
Muszę koniecznie przetestować.

jogobella231

02.02.2012 09:02
super

MAR3STA

25.01.2012 17:35
tak, ja bym ch?tnie zjad?a z makaronem

zuzanna_z

24.01.2012 10:56
fajne

stokrotka

23.01.2012 12:34
myślę że tak, byłoby to wtedy coś w rodzaju pesto oliwkowego.

treonina

23.01.2012 09:52
a czy taka pasta nadawałaby się także do makaronu?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat