Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z mięsa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 l
marchew 1 sztuk
cebula biała 1 sztuk
masło 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżka
sól do smaku
olej
karkówka 30 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z mięsa.

Do garnka wlewamy bulion, zagotowujemy, wrzucamy mięso, obraną ze skórki marchewkę. Mięso i marchewkę należy gotować, aż będą miękkie. Gdy wyciągniemy mięso z bulionu należy je posolić i popieprzyć. Następnie mięso i marchewkę rozdrabniamy w blenderze, bądź mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa.Na niewielkiej ilości oleju smażymy obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę cebulę. Cebula ma być zeszklona. Zmiksowane z marchewką mięso i usmażoną cebulę mieszamy razem, dodajemy 2 płaskie łyżki musztardy i jedną czubatą łyżkę masła. Wszytko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.05.2012 07:59
pycha')
Betka 05.05.2012 07:30
rewelacja;)
1j1o1l1a1 11.03.2012 16:04
nadaje się na farsz, np do nalesników albo pierogów :)
PaniMISIOWA 11.03.2012 09:23
bardzo ciekawy przepis
olkaaa 25.02.2012 14:43
super
magdalea 18.01.2012 14:40
ciekawy pomysl
hafija 18.01.2012 13:51
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak