Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z mielonki i jajek do chleba

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
konserwa turystyczna wieprzowa 200 gram
pomidor 1 średni
kwaśna śmietana 2 łyżkj
szczypiorek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z mielonki i jajek do chleba

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Przekładamy do miski.
Krok 1 - Pasta z mielonki i jajek do chleba foto
2
Mielonkę (konserwę) także wkładamy do rozdrabniacza i rozdrabniamy. Pomidor obieramy ze skórki i rozdrabniamy. Wszystko razem mieszamy w misce.
Krok 2 - Pasta z mielonki i jajek do chleba foto
3
Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy i dodajemy wraz ze śmietaną do składników. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pasta z mielonki i jajek do chleba foto
4
Pastę nakładamy na kromki chleba.
Krok 4 - Pasta z mielonki i jajek do chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.09.2013 17:54
Rewelacyjny pomysł na pastę:)
Konczi 07.09.2013 15:38
fajny pomysł :)
MC_S 07.09.2013 09:28
Fajny pomysł z ta mielonką i na pewno dobre. :)
probofka 07.09.2013 09:04
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak