Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z marchewką, rzodkiewką i papryką czerwoną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
rzodkiewka 2 sztuki
ser biały 15 dag
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1 garść
jogurt naturalny 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z marchewką, rzodkiewką i papryką czerwoną

Do niedużej miseczki wkładamy ser biały. Marchew myjemy i obieramy ze skórki, trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do sera. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i poszatkowany drobno szczypiorek, całość mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i jogurt naturalny i przyprawiamy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak