Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z twarogiem
Pasta z makreli i twarogu to prosta kompozycja smaków, której przygotowanie ogranicza się do kilku kroków: rozdrobnienia makreli i oddzielenia jej mięsa od ości, połączenia z twarogiem, który nadaje paście kremowej konsystencji, majonezem i doprawienia przyprawami. To wszystko, by przygotować pyszną pastę z makreli i twarogu, którą można zaserwować na ulubionym pieczywie czy w wytrawnych tartaletkach, w formie przekąski na imprezę.
Sprawdźcie sami przepis na pastę z makreli i twarogu:
1. Makrelę dokładnie oczyścić z ości, usunąć skórę i grzbiet. Dodać twaróg i oba produkty dokładnie rozdrobnić widelcem.
2. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Dodać do ryby wraz z jogurtem i majonezem.
3. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać składniki.