Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z chrzanem i dressingiem jogurtowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
ogórek kiszony 1 szt.
cebula biała 1 mała szt.
jajko 1 szt.
chrzan 1 łyżeczka
dressing jogurtowy 3 łyżki
koperek 1 łyżeczka
kurkuma 1/3 łyżeczki
miód 0,5 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z chrzanem i dressingiem jogurtowym

Dzisiejsza propozycja to kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem chrzanu, dressingu jogurtowego, warzyw i kurkumy. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne oraz smakowite śniadanie, ale świetnie sprawdzi się także jako farsz do jajek. Smacznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę oczyszczamy ze skóry oraz ości i przekładamy do miseczki. Cebulkę, ogórek kiszony oraz jajko kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do makreli wraz z kurkumą, koperkiem, chrzanem, miodem oraz dressingiem jogurtowym i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.03.2016 18:13
rewelacyjna pasta
Adamorek 29.03.2016 17:41
idealna na śniadanko
Futka 29.03.2016 15:34
Dziękuje Kochana. Cieszę się, że przepis przypadł Ci do gustu. Serdecznie pozdrawiam :*
Maridka19 29.03.2016 14:36
Futka świetne są te Twoje pasty :) Ostatnio robiłam pastę z Twojego przepisu (Paprykowa pasta z makreli z czosnkiem niedźwiedzim) i była bardzo smakowita.
AZgotuj 29.03.2016 14:12
zrobię - mam składniki
jagoda5913 29.03.2016 14:08
dobra pasta
KORAL 29.03.2016 13:55
Super pasta
Małgorzata92 29.03.2016 12:16
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak