Pasta z makreli z anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    200 g
  • anchois

    3 szt
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • szczypiorek

    1/2 peczka
  • majonez

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois drobno siekamy. Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości. Składniki mieszamy razem dodając majonez i doprawiając do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ostra papryką. Serwujemy z świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 16.04.2014 11:06
bardzo lubię pasty z makrelą..twoja wersja bardzo mi odpowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat