Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli wędzonej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
ogórki konserwowe 3-4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 5-6 sztuk
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1-2 szczytpty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli wędzonej

1. Makrelę obrać i rozdrobnić.
2. Cebulę obrać, drobno pokroić na kwadraciki.
3. Ogórki pokroić w drobna kratkę.
4. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i pokroić.
5. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić pieprzem i sola, dodać 2-3 łyżki majonezu. Dokładnie połączyć składniki.
6. Pastę schłodzić.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.08.2015 16:17
U nas we wtorki zawsze przywożą świeżutką , koniecznie muszę zrobić
mariuszek8 26.08.2015 09:41
uwielbiam każdą tego typu pastę
norweska20 23.08.2015 23:44
lubię tak do odmiany tak urozmaicić pieczywo
Iwusia 23.08.2015 22:24
lubię takie pasty - do tego świeże pachnące pieczywo ... pychota
Aannkaa82 23.08.2015 20:42
Fajna do chlebka :)
Jumper123 23.08.2015 20:14
uwielbiam takie pasty ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak