Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli i sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna pasta na kanapki, która zawiera mnóstwo kwasów Omega-3 oraz jest źródłem selenu i witaminy D. W połączeniu z serem i natką pietruszki, stanowi pyszne źródło energii począwszy od samego rana.

Składniki:

wędzona makrela 250 gramów
ser feta 250 gramów
natka pietruszki 1 pęczek

Porada

W przepisie użyliśmy lokalnych produktów. Min. ser typu feta, mniej solankowy, idealnie przyjmujący smaki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli i sera

Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem z serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.02.2019 15:10
Lubię takie smarowidła : )
Bożena Matuszczyk 26.02.2019 08:45
Często robię pastę z makreli ale z serem feta jeszcze nie próbowałam, musi być bardzo smaczna.;).;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak