Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli i awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
awokado 1 szt
cebula czerwona 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
sok z połowy cytryny 0,5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli i awokado

Makrela, smaczna i najbardziej popularna ryba wędzona wśród Polaków. Pomimo swej popularności wciąż niedoceniana...

Dzisiaj pokaże Wam kolejną smaczną, świeżą i orzeźwiającą pastę z makreli, która bez wątpienia Wam posmakuje!

Przepis jest jak zwykle prosty i ogranicza się do pokrojenia wyżej wymienionych składników i zmieszania ich ze sobą (oczywiście jaja trzeba najpierw ugotować na twardo:)

Więc makrelę obieramy ze skóry i pozbawiamy ości, cebulkę, jaja i awokado bardzo drobno siekamy, na koniec dodajemy dosłownie 2 duże łyżki jogurtu naturalnego, trochę soli do smaku i skrapiamy wszystko sokiem z połowy cytryny.

Dokładnie wszystko ze sobą mieszamy i zajadamy :) Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 23.02.2014 16:23
Pyszna pasta na kanapki ;-)
probofka 23.02.2014 15:38
uwielbiam pasty z makrela takiej jeszcze nie jadłam więc zapewne wypróbuję
Mira85 23.02.2014 14:34
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak