Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 300 g
natka pietruszki 2 łyżki (posiekana)
majonez light 3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku
cebulka ( opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Propozycja na smakowitą i pożywną pastę z makreli z dodatkiem świeżej natki pietruszki oraz mielonej papryki. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, ale możemy nią także faszerować jajka :)

PRZYGOTOWANIE:

Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miseczki i rozgniatamy ją dokładnie widecem. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, majonez, doprawiamy papryką oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów, a przed podaniem możemy dodać do niej drobno pokrojoną cebulkę. Życzę smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.12.2015 19:36
Apetyczna pasta:)
Madzai 12.12.2015 16:05
Uwielbiam pastę z makreli
Aleksandra/Olcia 12.12.2015 16:02
super na śniadanie
monikaT83 12.12.2015 14:45
bardzo lubię takie pasty. Niezbyt pracochłonne a jakie pyszne:)
halina17 12.12.2015 12:01
Dobra pasta , lubię z makreli.
bertpvd 12.12.2015 11:22
świetny przepis
misia123410 12.12.2015 11:12
Bardzo apetyczne:)
IZABELA29 12.12.2015 11:11
pewnie pyszna
gosia56 12.12.2015 11:02
moja ulubiona pasta;)
mysza75 12.12.2015 10:04
bardzo fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak