Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 350 gram
majonez 2 łyzki
sok z cytryny 2 łyżki
Szczypiorek cienki 2 łyżki
chrzan 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Zaczynamy od obrania makreli, aby dokładnie pozbyć się ości rozcieramy rybę w palcach co pomaga wyłapać jeśli jakieś zostały. Do ryby dodajemy posiekany drobno szczypiorek, chrzan, majonez, sok z cytryny i paprykę. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 19.02.2014 10:53
moja ulubiona pasta
Norgiusz 18.02.2014 16:53
uwielbiam takie pasty :)
nogawkuchni 03.12.2013 11:09
Bardzo lubię taką pastę,mama zawsze w okresie zimowym robiła nam taką w piątki do śniadania w okresie dzieciństwa,Twoja prezentuje się bardzo smakowicie i patrząc po przepisie jest przepyszna.
bogusia19 03.12.2013 11:09
też taką robię,
krystyna330 03.12.2013 10:04
trzeba skosztować :)
sasanka 03.12.2013 09:34
Bardzo łądnie prezentuje się ta pasta, nie ma porównania do tych sklepowych "mazideł"
dodi 03.12.2013 09:10
bardzo dobra pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak